Ющенко дав Тимошенко 10 днів

Понеділок, 18 травня 2009, 18:28

Президент Віктор Ющенко надав уряду 10-денний термін для представлення на розгляд чергової проекту нового фінансового плану "Нафтогазу" з урахуванням реальної ситуації на газовому ринку, а також заходів, які необхідні для стабілізації фінансового стану компанії.

Про це він сказав під час наради з подолання кризових явищ під головуванням президента в секретаріаті глави держави, повідомляє прес-служба Ющенка.

У нараді взяли участь прем'єр Юлія Тимошенко, спікер Володимир Литвин, секретар РНБОУ Раїса Богатирьова, голова Нацбанку Володимир Стельмах, представник Партії регіонів Микола Азаров.

Від секретаріату участь у нараді взяв перший заступник глави секретаріату Олександр Шлапак.

Під час обговорення проблем газової сфери Ющенко висловив занепокоєння фінансово-економічним станом "Нафтогазу" та платіжною дисципліною на газовому ринку.

Ющенко вважає, що вирішення проблем газового монополіста за рахунок нових авансів за транзит від російського ВАТ "Газпром" є неприпустимим.

Також на порядок денний наради було винесено два питання: виконання зобов'язань української сторони, що містяться у підписаному з МВФ меморандумі про фінансово-економічну політику, та ситуація у газовій сфері.

Говорячи про співпрацю з МВФ, Ющенко висловив стурбованість тим, що передбачені меморандумом законопроекти, які стосуються банківської системи та мають бути ухвалені до кінця травня, не готові до розгляду в парламенті.

Ці рішення передусім передбачають прийняття змін до низки законів України з метою надання законодавчої підтримки процесу рекапіталізації банків, визначення їх реальних власників, а також посилення незалежності Нацбанку.

У цілому Ющенко висловив занепокоєння повільним просуванням України в частині прийняття рішень, закріплених у меморандумі.

Глава держави запропонував учасникам наради погодити спільний план дій по виконанню зобов'язань України. Документ було прийнято за основу і вирішено доопрацювати протягом двох днів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування