У Януковича хочуть зрозуміти, чим БЮТ відрізняється від Кучми

Понеділок, 18 травня 2009, 20:18

Депутат від Партії регіонів Ганна Герман закликала провести парламентські слухання щодо ситуації, яка склалася навколо телеканалу "Інтер" та, у разі необхідності, порушити питання свободи слова в Україні.

Про це повідомляє прес-служба партії.

"Ініційоване бютівськими депутатами створення тимчасової слідчої комісії стосовно законності зміни власників каналу – це фіговий листок, яким хочуть прикрити безсоромну спробу примусити канал "співати" під свій супровід", - заявила Герман.

"Важко повірити, що таке взагалі можливе в умовах демократії, про яку так полюбляє говорити помаранчева влада. Однак це факт: "Інтер" намагаються задушити всілякими способами, в тому числі - порушуючи кримінальні справи проти його власників", - сказала депутат.

"У зв’язку з цим можна стверджувати, що в Україні виникла пряма загроза свободі слова. З огляду на зазначене, ініціативу БЮТ слід розглядати не інакше як спробу повернути українське суспільство у часи "темників", проти яких ця політична сила нібито воювала. В чому ж, в інакшому разі, різниця між БЮТ і правлінням Кучми?", - зазначила вона.

"Допустити реінкарнацію практики, коли держава безпардонно втручалася у роботу медіа, і давила тих, хто зважувався критикувати її, не можна", - сказала Герман.

"Єдиним реальним досягненням України після 2004 року стала свобода слова. Однак сьогодні і на це завоювання, схоже, очікує така ж доля, як і на більшість майданних обіцянок. Свідченням цього є кампанія, розв’язана проти каналу "Інтер" фракцією БЮТ у Верховній Раді", - зазначила депутат.

Вона наголосила, що "медіа, які не належать державі, не можуть бути нею керованими".

"Завдання держави – забезпечити засоби масової інформації можливістю доносити до громадськості об’єктивну інформацію про всі аспекти життя суспільства, в тому числі і ті, які критично оцінюють діяльність уряду", - заявила вона.

"Наскільки об’єктивною є ця критика – вирішувати виключно тим, хто дивиться цей канал, чи слухає дану радіостанцію, чи знайомиться з пропонованою йому інформацією з інших медійних джерел", - сказала депутат.

"Врешті-решт, їх право - відмовитися від пропонованої їм інформації, якщо вони вважають її упередженою. Це дуже швидко позначиться на економіці даного медіа-ресурсу", - вважає Герман.

Депутат зазначила, що "лише громадська думка може впливати на політику ЗМІ, якщо, звичайно, не йдеться про порушення чинного законодавства у даній сфері".

"Однак помаранчева влада звикла підміняти закон політичною доцільністю. Якщо "Інтер" має своє бачення результатів діяльності уряду, яке не збігається з політичною лінією БЮТ, значить, з каналом слід розправитися", - сказала вона.

"Вважаю за необхідне негайно провести парламентські слухання стосовно ситуації навколо "Інтеру" і, якщо буде потрібно, порушити питання про наступ на свободу слова в Україні перед відповідними міжнародними організаціями", - зазначила Герман.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування