ЮЩЕНКО ВІДПУСТИВ БАЛОГУ І МОВЧИТЬ ПРО НАСТУПНИКА

Вівторок, 19 травня 2009, 08:25

Президент Віктор Ющенко прийняв відставку Віктора Балоги з посади керівника секретаріату президента.

Про це він повідомив в інтерв’ю газеті "Дело", опублікованому у вівторок.

"Я її прийняв і вважаю, що тут треба піти назустріч", - сказав президент.

"Я не бачу тут трагедії. Є перезарядка влади, яка назріла. Попереду виборча кампанія, і очевидно, частина суспільства хотіла б побачити інших людей, іншу тактику, інші відносини. Я думаю, що це гарний спосіб вдосконалитись, а не повертати натомість голову весь час назад, займаючись критиканством, з’ясуванням стосунків і звинуваченнями. Давайте, заощаджуючи час, вигравати завтрашній день. Відтак, я гадаю, що тут все закономірно, а не несподівано", - сказав Ющенко.

Відтак, він оцінює заяву Балоги про відставку "нормально".

"Слід робити уроки, адже змінюються виклики. Ми зробили щось на кшталт перезарядки керівництва структурою і по лінії партії. Цим ми хотіли сказати, що робимо певні висновки", - сказав Ющенко, коментуючи те, що відставка Балоги збіглась у часі з обранням Віри Ульянченко головою ради "Нашої України".

"Політрада вирішила кадрові питання у контексті нових вимог. І у цьому немає жодної трагедії, а, навпаки, – комплімент. Ми знаходимо спосіб, як через зміну роботи політсили і прихід нових кадрів набирати потенціал і формувати рух уперед", - додав президент.

На запитання, чи означає звільнення Балоги те, що він не буде займатися виборчою кампанією Ющенка, а йде займатися своєю політичною кар’єрою, глава держави відповів: "Я ще проводжу консультації з цього приводу. Поставлене вами запитання досі не обговорене з Віктором Балогою".

"Я гадаю, що він самодостатня людина і буде займатися тим, що йому до душі. Або ж він допомагатиме в організації виборчої кампанії – тут двері відкриті. Якщо ж він займатиметься іншою діяльністю – це його право. У нас з цього приводу ще не було розмови", - сказав Ющенко.

На запитання про те, кого він бачить наступником Балоги на посаді голови секретаріату президента, глава держави заявив: "Повірте, це не так цікаво. Ми говоримо про технічний апарат президента, який займається забезпеченням роботи голови держави".

"Я чесно скажу, що розглядаю декілька кандидатур. Але я не робив би окрему "фішку" навколо цього. Потрібна людина, яка спроможна забезпечити ритмічну роботу апарату президента. Адже очолювати секретаріат – рутинна щоденна робота по 16-18 годин", - сказав президент.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:40
ДП "Документ" повідомило, що тимчасово не видає готові документи за кордоном
12:39
"Укрнафта" збільшила запаси на 3 мільйони тонн нафти та 600 мільйонів кубометрів газу
12:36
Кулеба підтвердив припинення надання консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку
12:34
Україна та Бразилія планують розширити торговельні відносини
12:32
Допомога від США: перша зброя може надійти вже в квітні − посол
12:22
Може бути небезпечно: департамент охорони культурної спадщини КМДА проти демонтажу Арки дружби народів
12:18
Харківську телевежу вдасться відновити лише після завершення бойових дій – ОВА
12:14
Сольський про підозру НАБУ: "Йдеться про події 2017-2018 років, коли я був адвокатом"
12:12
По дорозі в навчальний центр помер військовозобов’язаний: У ТЦК кажуть про напад епілепсії
12:10
США планують запровадити санкції проти китайських банків через допомогу Росії – WSJ
Усі новини...