Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко ще не визначився, хто поведе його на вибори

Вівторок, 19 травня 2009, 08:59

Президент Віктор Ющенко не має наміру змінювати статус секретаріату президента після звільнення Віктора Балоги з посади керівника цієї установи.

Це випливає з його відповіді газеті "Дело" на запитання, чи не прагне президент зняти "політичний ореол" з цієї посади чи перетворити Секретаріат на канцелярію:

"Апарат президента вже має стиль роботи, забезпечений високими фахівцями, які допомагають мені формувати свій план роботи".

"І напевно, велика кількість подразників була спричинена саме тим, що з тих чи інших питань висловлювалися позиції голови СП. Це збурювало й інші владні офіси, і політичні сили", - сказав Ющенко.

На запитання, як може секретаріат президента, – який, за словами Ющенка, є "технічним апаратом", що займається забезпеченням роботи голови держави, – бути лише технічним апаратом і чи не доцільно було б, щоб і СП, і штаб очолювала одна особа, Ющенко сказав:

"Коли виборчу кампанію очолюватиме голова СП, суспільство буде докоряти тим, що президент прагне використати адміністративний ресурс у виборчих перегонах. Це принесе більше негативу".

При цьому президент погодився, що "між головами штабу і Секретаріату не може бути ані політичних, ані особистих протиріч, адже від них вимагається злагоджена робота".

"Але СП ні в якому разі не може замінити собою виборчі структури. Президент забезпечуватиме свою щоденну роботу через Секретаріат, а виборчу кампанію – через штаб. Це очевидно", - сказав він.

"Втім я ще не прийняв рішення про те, хто очолюватиме передвиборчу кампанію", - додав Ющенко.

На запитання, чи може очолити штаб чинний губернатор, глава держави зазначив: "Тут дещо інші вимоги. Закон не забороняє представникам виконавчої влади вести політичну діяльність. Але знову таки, це питання дуже конкретне".

"А є ситуації дещо інші – де на місцевих рівнях немає відповідної комунікації і, як наслідок, потреби ангажувати виконавчу владу у виборчий процес. Там виборами може займатися людина, віддалена від владного важеля. Також слід зазначити, що користь кампанії можуть принести аполітичні структури, громадські організації, оскільки в партії ангажовані не більше 2% суспільства", - додав президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування