Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога хоче публічно пояснити, чому йде від Ющенка. Але може не піти?

Вівторок, 19 травня 2009, 09:37

Віктор Балога готовий зустрітися з президентом Віктором Ющенком для остаточного з'ясування їхніх позицій із приводу його відставки з посади глави секретаріату президента, а також публічно пояснити причини і мотиви свого рішення.

Про це він заявив пізно ввечері в понеділок, 18 травня, газеті "Комерсант-Україна".

"Я готовий зустрітися з президентом, щоб остаточно з'ясувати всі обставини і позиції – його і свою", - сказав Балога.

"Крім того, я готуюся публічно вийти зі своєю позицією, щоб і суспільство, і медіа зрозуміли причини і мотиви мого вчинку. Я рішуче налаштований піти з цієї посади", - заявив глава секретаріату президента.

Балога нагадав, що 12 травня він "власноруч підписав заяву про відставку й офіційно подав її у секретаріат", і висловив упевненість у тому, що цей документ зареєстрований у секретаріаті президента.

Між тим, ближче до кінця дня понеділка одразу кілька джерел "Комерсанта" у секретаріаті президента заявили, що ситуація з відставкою Балоги кардинально змінилася.

Як сказав на той момент один зі співрозмовників видання, "ще рано говорити про відставку – схоже, все залишиться так, як було раніше".

Також увечері заступник глави секретаріату президента Ігор Пукшин, який курує юридичний напрямок, заявив газеті про відсутність формальних причин для звільнення Балоги з формулюванням "за власним бажанням":

"Для мене, як для юриста, фактом є не чутки, а підписаний указ президента. А на сьогодні відсутній не тільки проект такого указу (про відставку Балоги), немає навіть зареєстрованої заяви (про відставку)", - сказав він ввечері в понеділок.

"Конфлікт вичерпаний. Вони (Ющенко і Балога) помирилися", - підсумував один зі співробітників секретаріату президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...