Ющенко розчарований, але "комусь же треба терпіти"

Вівторок, 19 травня 2009, 10:15

Одним із найбільших розчаруванням Віктора Ющенка на посаді президента є асиметрія між відповідальністю глави держави і його можливостями.

Про це він заявив в інтерв’ю газеті "Дело".

На запитання, чи комфортно йому в кріслі президента, Ющенко відповів: "Ця посада – обов’язок, який накладає багато обмежень на твої бажання, на твоє життя і життя твоєї родини".

За словами Ющенка, у порівнянні з його перебуванням на посаді голови Національного банку України у 1998 році, тут "домінанта інша".

"У НБУ я знав, що відповідаю персонально за гривню, за стабільність на банківському ринку. Щільніший був зв`язок між причиною і наслідком. Політика більш розмита", - сказав він.

"Тут більше індивідуального болю, коли ти розумієш, що не можеш провести 98% законів, які хотів би провести. Крім того, формування уряду вже від тебе не залежить, і тому ніякого впливу на формування економічної та бюджетної політики ти не маєш", - зазначив глава держави.

"А з іншого боку – ти президент країни, де звикли, що президент за все відповідає. Оця асиметрія між відповідальністю президента і його можливостями – одне з найбільших моїх розчарувань. Але я ставлюся до цього як до своєї роботи. Комусь же треба терпіти", - сказав Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування