Син Луценка просить німецький суд спростувати "хибні факти"

Вівторок, 19 травня 2009, 11:23

Син міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка Олександр подав клопотання до Земельного суду Берліна, у якому стверджує, що газета "Bild" опублікувала "хибні факти" про його сутичку з поліцейськими в аеропорту Франкфурта-на-Майні за участю його батька, і просить спростувати їх.

Про це пише газета "Комерсант-Україна", яка має у своєму розпорядженні копію клопотання про забезпечення позову, спрямованого від імені Олександра Луценка до Земельного суду Берліна в рамках розгляду його позову до газети Bild.

У цьому документі Луценко-молодший стверджує, що Bild опублікувала "хибні факти" – зокрема, про те, що він кидався в поліцейських телефоном і що тест на вміст алкоголю в його крові показав 3 проміле.

"Ви пишете про інцидент в аеропорту Франкфурта-на-Майні, у якому моєму батькові й мені з боку Lufthansa було заборонено продовжити політ із заброньованими місцями у Південну Корею, і повідомляєте: "Коли на Gate C 15 з'явилися поліцейські, українці кидалися мобільними телефонами". Я констатую з цього приводу – я телефоном не кидався", - говориться в документі авторства Олександра Луценка.

"Далі ви пишете про мене: "У поліцейській дільниці №19 він зобов'язаний був пройти тест на вміст алкоголю; вимірювання показало не менше, ніж 3 проміле у крові". Я констатую з цього приводу: це твердження брехливе", - стверджує син голови МВС.

Нижче йде пояснення адвоката, з якого випливає, що "тест на визначення концентрації алкоголю в крові не проводився, і, відповідно, показу в 3 проміле не могло бути".

"У позивача не було такої концентрації алкоголю в крові, тому що він не вживав необхідну для цього кількість алкоголю. Позивач не був п'яний", - стверджує адвокат Олександра Луценка.

Уповноваженими в даному процесі є юристи німецької компанії Moser Bezzenberger Rechtsanwaelte, яка спеціалізується у тому числі на законодавстві, яке регулює діяльність медіа.

За інформацією "Комерсанта", суть позовних вимог, поданих Олександром Луценком у Земельний суд Берліна до газети, зводиться до зняття з сайту газети електронної версії статті за назвою "Zu betrunken! LH-Kapitaen nahm Minister nicht mit" ("Надто п'яний! Капітан "Люфтганзи" не взяв із собою міністра"), опублікованої 5 травня, і спростування інформації, яка міститься в ній.

Передбачається, що перше слухання в берлінському суді відбудеться у вівторок, 19 травня.

Отримати офіційний коментар з боку Bild поки не вдалося.

У понеділок "Народна самооборона" Юрія Луценка оприлюднила офіційний документ, який підтверджує, що прокуратура при Земельному суді Франкфурта-на-Майні відмовила в проведенні розслідування у відношенні голови МВС України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування