У Раді створили одразу дві комісії по Луценку. Литвин назвав це абсурдом

Вівторок, 19 травня 2009, 12:09

Верховна Рада створила одразу дві комісії з питань розслідування інциденту за участю міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в аеропорті Франкфурт-на-Майні.

Так, за проект постанови про створення ТСК за авторством БЮТівця Ігоря Воротнюка проголосувало 214 депутатів з необхідних 150.

Головою цієї комісії є БЮТівець Роман Забзалюк, а його заступником – "регіонал" Леонід Кожара.

Водночас за проект постанови про створення комісії за авторством "регіонала" Владислава Лук’янова проголосувало 204 депутати з необхідних 150.

Головою цієї ТСК обрано "регіонала" Нестора Шуфрича, а заступником голови ТСК є БЮТівець Забзалюк.

Перед голосуванням спікер Володимир Литвин застеріг депутатів від створення цих комісій, оскільки у них працюватимуть одні й ті самі депутати.

Крім того, за його словами, у Верховній Раді раніше було створено комісію щодо розслідування зловживань у МВС під голосуванням "регіонала" Василя Джиги.

Спікер запропонував розширити повноваження цієї комісії, зобов’язавши її розслідувати ще й інцидент в аеропорту і уникнути таким чином дублювання повноважень.

Однак депутати не підтримали цю пропозицію

"Ви захотіли абсурду – будь ласка! Маємо тепер три слідчі комісії", - заявив Литвин після голосування.

Згідно з постановою, попередній звіт ТСК "регіонала" Лук’янова парламент має заслухати на пленарному засіданні Верховної Ради не пізніше 22 травня 2009 року.

Водночас звіт комісії БЮТівця Воротнюка має бути заслуханий на пленарному засіданні Верховної Ради не пізніше тримісячного терміну з дня ухвалення цієї постанови.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News