У Раді дві комісії по Луценку називають цирком і абсурдом

Вівторок, 19 травня 2009, 12:41

Віце-спікер Микола Томенко сподівається, що Верховна Рада переголосує за створення однієї комісії щодо розслідування інциденту за участі міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в аеропорту Франкфурт-на-Майні.

Про це він сказав на брифінгу у вівторок, коментуючи створення у Верховній Раді двох ТСК з розслідування цього інциденту.

"Я не голосував ні за одну, ні за іншу (комісію), тому що я вважаю це абсурдом. Але я сподіваюся, що голова Верховної Ради ініціює дискусію на цю тему і, можливо, ми проголосуємо і створимо єдину комісію, яка буде займатися цією резонансною подією", - сказав Томенко.

Водночас "регіонал" Олександр Єфремов в інтерв’ю журналістам обурився з приводу створення ТСК під головуванням БЮТівця.

Він висловив думку, що створення подібних ТСК є прерогативою опозиції як додатковий спосіб контролю над діяльністю влади.

"В принципі ТСК створюються опозицією, яка працює проти влади з якихось питань і їй не вистачає для цього інструментів. А в нас виходить так, що провладна коаліція створює ТСК для того, щоб розслідувати діяльність влади. Погодьтеся, що це повний абсурд", - сказав Єфремов.

Він припустив, що ТСК створена з провладних депутатів, "покриватиме діяльність Луценка".

"В іншому разі наявних документів вже цілком достатньо, щоб ухвалити відповідне рішення щодо його заяви, а не влаштовувати цирк зі створенням ТСК", - сказав Єфремов.

У свою чергу голова альтернативної ТСК БЮТівець Роман Забзалюк пообіцяв, що він об’єктивним чином розслідуватиме інцидент за участі Луценка.

Як відомо, Верховна Рада проголосувала за створення двох комісій з розслідування цього інциденту – під головуванням БЮТівця Забзалюка і "регіонала" Нестора Шуфрича.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування