Генсека ООН змусили відірвати Абхазію від Грузії?

Вівторок, 19 травня 2009, 13:59

П'ятий раунд Женевських переговорів з питань безпеки на Закавказзі відновився після того, як приналежність Абхазії до Грузії була виключена з заголовка доповіді генсека ООН Пан Гі Муна.

Про це у вівторок повідомляє Civil.ge.

Російська делегація і представники Південної Осетії 18 травня, у перший же день переговорів залишили зустріч у зв'язку з відсутністю на ній представників Абхазії.

Абхазька ж сторона оголосила бойкот переговорам з тієї причини, що не була опублікована доповідь Генерального секретаря ООН про ситуацію в Абхазії.

Заступник де-факто міністра закордонних справ Абхазії Максим Гвінджия заявив журналістам у Женеві 19 травня, що доповідь передана сторонам і його формулювання збалансоване і прийнятне для абхазької сторони.

Сухумі виступає проти формулювання "Абхазія, Грузія", як це було в доповіді генерального секретаря, опублікованій в лютому.

За заявою Сухумі, ООН надалі не повинна використовувати таке формулювання, тому що дві держави членів ООН – Росія і Нікарагуа – визнали незалежність Абхазії.

Текст останньої доповіді Генсекретаря ООН поки не опублікований для публічного огляду.

За повідомленням російських джерел текст документа вже не містить слів "Абхазія, Грузія" і його назвою є "Доповідь Генерального секретаря, що представляється відповідно до резолюцій 1808, 1839 і 1866 Ради Безпеки".

Учасниками переговорів є представники ЄС, ОБСЄ, ООН, Росії, США, Грузії, Абхазії і Південної Осетії.

Вони намагаються визначити новий статус-кво для регіону після російсько-грузинської війни і визнання Москвою незалежності Південної Осетії й Абхазії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування