Продан не виключає корекцію фінплану "Нафтогазу"

Вівторок, 19 травня 2009, 14:20

Міністр палива й енергетики Юрій Продан вважає, що фінансовий план НАК "Нафтогаз України" може бути відкоректований по позиціях щодо ресурсу на закачування газу у підземні сховища.

Про це голова Мінпаливенерго заявив у вівторок журналістам, повідомляє "Ліга.net".

"Необхідно уточнити фінплан по тих позиціях щодо ресурсу на закачування газу в підземні сховища газу", - сказав він.

Продан також зазначив, що "Нафтогаз України" планує закачати в ПСГ у 2009 році 19,2 млрд. куб. м газу.

За його словами, НАК виконує всі свої зобов'язання, пов'язані з кредитним портфелем, а, значить, у даній частині фінплан коректуватися не буде.

Як відомо, у понеділок, 18 травня, президент Віктор Ющенко дав уряду 10 днів на підготовку нового фінансового плану НАК "Нафтогаз України" з урахуванням реальної ситуації на газовому ринку, а також заходів, необхідних для стабілізації фінансового стану компанії.

Під час обговорення проблем газової сфери на нараді з керівництвом країни президент висловив стурбованість фінансово-економічним станом НАК "Нафтогаз України" і платіжною дисципліною на газовому ринку.

Раніше в секретаріаті президента заявляли, що загальна кредиторська заборгованість НАК "Нафтогаз України" у 2008 році збільшилася більш ніж удвічі, або на 29,5 млрд. грн., і станом на початок 2009 року склала 56,2 млрд. грн. На сьогодні кредиторська заборгованість компанії оцінюється в 60 млрд. грн.

У свою чергу, заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Колбушкін, відповідальний за фінансово-економічний блок, заявляє, що "Нафтогаз України" має достатні резерви, щоб виконати усі свої зобов'язання перед іноземними інвесторами і кредиторами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News