Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєв вирішив цензурувати історію

Вівторок, 19 травня 2009, 15:07

Президент Росії Дмитро Медведєв підписав указ про комісію при президенті Російської Федерації з протидії спробам фальсифікації історії на шкоду інтересам Росії.

Комісію очолив керівник адміністрації президента Сергій Наришкін, повідомляє у вівторок прес-служба Кремля.

Заступниками голови комісії призначені заступник міністра освіти і науки Ісаак Каліна і помічник керівника адміністрації президента Ігор Сірош, відповідальним секретарем комісії став начальник департаменту управління президента з внутрішньої політики Іван Демидов.

До складу комісії увійшли представники адміністрації президента, МЗС, ФСБ, Служби зовнішньої розвідки, Міністерства юстиції, Мінкультури, Роснауки, Росархіву, Держдуми, а також представники наукових кіл.

Комісія опікуватиметься узагальненням і аналізом інформації про фальсифікацію історичних фактів і подій, спрямовану на применшення міжнародного престижу РФ.

До завдань комісії входить підготовка відповідних доповідей президенту, а також пропозицій глави держави по здійсненню заходів, направлених на протидію спробам фальсифікації історичних фактів і подій, що наносять збиток інтересам Росії.

Засідання комісії будуть проводитися не рідше двох разів на рік.

Напередодні Дня Перемоги президент РФ у своєму відеоблозі заявив, що нікому не дозволено брати під сумнів подвиг радянського народу у Великій Вітчизняній війні, і застеріг від спроб історичних фальсифікацій цих подій.

"Ми стали частіше зіштовхуватися з тим, що називається зараз історичними фальсифікаціями. Причому - і, напевно, багато хто з вас це помітив - такі спроби стають усе більш жорсткими, злими і агресивними", - зазначив він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...