Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко пішов до КС оскаржувати норми про імпічмент

Вівторок, 19 травня 2009, 15:19

До Конституційного Суду надійшло подання президента Віктора Ющенка щодо конституційності закону про повноваження Конституційного Суду.

Про це повідомляє прес-служба КС.

Так, Ющенко просить перевірити конституційність низки статей законів про КС і про Кабмін.

Крім того, КС має розглянути питання щодо порушення встановленої Конституцією процедури ухвалення та набрання чинності законом "Про внесення змін до деяких законів України щодо повноважень Конституційного Суду України, особливостей провадження у справах за конституційними зверненнями та недопущення зловживань правом на конституційне подання" від 19 березня 2009 року.

Конституційне подання передано на вивчення до секретаріату суду.

Як відомо, раніше Ющенко повернув Верховній Раді закон, яким регулюються особливості провадження у справах за конституційними зверненнями та недопущення зловживань правом на конституційне подання.

Зокрема, Ющенко виступає проти норми, яка зобов'язує КС відкрити не пізніше 5 робочих днів з дня надходження конституційного подання провадження у справі про надання висновку щодо додержання конституційної процедури розслідування і розгляду справи про усунення президента з поста в порядку імпічменту.

19 березня Верховна Рада ухвалила закон, яким врегулювала процедуру розгляду подання про імпічмент президенту України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...