Балога пішов від Ющенка через побутову сварку?

Вівторок, 19 травня 2009, 16:31

Причиною відходу Віктора Балоги з посади глави секретаріату президента України стали "побутові непорозуміння" із главою держави Віктором Ющенком

Таку думку висловив член фракції Блоку Литвина Олег Зарубінський в коментарі "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що є кілька реальних причин відставки і такого гучного відходу....Він хоче залишитися в політиці, бути комусь цікавим, але очевидно, якимсь опонентам президента хочеться зіграти ще на цьому відході, ляснувши дверима... Але знаючі люди кажуть, що там мають місце побутові непорозуміння",- сказав Зарубінський.

Крім того, співрозмовник агентства також припустив, що різкий тон заяви про відхід Балоги міг бути пов'язаний з тим фактом, що "він усіляко хотів, щоб Ющенко захистив його висуванця Тіберія Дурдинця на посаді заступника голови СБУ, але Ющенко не допоміг це зробити.

"Реальні причини, я думаю, двох типів: одні якісь побутові його сварки з президентом, а якщо в політичному плані, то...Балога постійно пропонував президентові приводи конфліктності з усіма іншими інститутами влади", - відзначив Зарубінський.

"Він себе вичерпав, і, мабуть, інші радники президента сказали, що от цей стиль, ця стратегія постійного конфлікту і постійного взаємознищення з парламентом, що це б'є, насамперед, по Ющенку",- сказав депутат.

Тим часом у Партії регіонів називають не випадковою різку заяву екс-глави секретаріату президента Віктора Балоги на адресу глави держави Віктора Ющенка.

"Те, що він (Балога ) давно почав свою гру, ні для кого не є секретом", - сказала в інтерв'ю агентству народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко.

"Цікавим є інше питання: що зараз буде робити Валога, адже це джерело цікавої інформації з методики роботи з Віктором Ющенком", - підкреслила вона.

За словами депутата, інтригою є те, хто захоче скористатися інформацією, якою володіє Балога, і чи погодиться сам Балога поділитися цією інформацією.

Бондаренко вважає, що самому Ющенку варто задуматися над тим, що його залишають люди, що були йому віддані і "робили для нього гру".

Разом з тим, депутат відзначила, що і до Балоги є питання.

Зокрема, Бондаренко вважає, що частина відповідальності за "стрімке падіння" рейтингу президента Ющенка лежить і на Балозі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...