Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа збирається в цьому році зробити подарунок Україні

Вівторок, 19 травня 2009, 19:06

Угода про створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС буде підписано до кінця 2009 року.

Про це заявив глава представництва Єврокомісії в Україні Жозе Мануель Пінта Тейшейра, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми очікуємо, що підписання даного документа відбудеться до кінця поточного року", - сказав він у ході "євродебатів", організованих Європейською бізнес-асоціацією у вівторок у Києві.

"Підписання договору про зону вільної торгівлі, звичайно ж, прямо залежить від переговорів на цю тему, а переговори можуть бути завершені вже до кінця поточного року, якщо політики України будуть і надалі розділяти ці цілі", - зазначив Тейшейра.

У той же час глава представництва Єврокомісії в Україні підкреслив, що наступним етапом після завершення переговорів стане відповідна ратифікація угоди в уряді України.

"Після завершення переговорів, коли дві сторони виклали всі свої цілі і всі свої застереження, і, звичайно ж, досягли консенсусу щодо положень угоди, зокрема, по кожній зі статей договору, тоді договір підписується і проходить процес ратифікації, який може тривати досить довго", - пояснив він.

У свою чергу заступник міністра економіки Валерій П'ятницький розділив думку голови представництва Єврокомісії: "Українська сторона також очікує підписання даного документа до кінця поточного року".

Крім того, останнім часом діяльність профільних робочих груп проходить дуже активно, додав П'ятницький.

За його словами, уряд України докладає всіх зусиль для максимальної співпраці з бізнесом у країні.

Заступник міністра економіки додав, що "часто, в українців існує застереження і, скоріше, нерозуміння можливостей, які дає зона вільної торгівлі".

"Ми повинні розуміти, що угода про зону вільної торгівлі знімає бар'єри і, входячи в цей ринок, ми відкриваємо для себе можливості та співробітництво з країнами, у яких рівень ВВП на душу населення в кілька разів більше, ніж в Україні", - пояснив П'ятницький .

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування