Люди Луценка вимагають від Ющенка вгамувати МЗС

Вівторок, 19 травня 2009, 19:14

Рух "Народна самооборона" звертається до президента з вимогою негайно подати до парламенту кандидатуру для призначення на посаду міністра закордонних справ, "оскільки наразі у МЗС склалася ситуація для безконтрольної діяльності відомства".

Про це йдеться у заяві, яку поширила прес-служба руху.

"У контексті розгляду кандидатури нового міністра закордонних справ Народна самооборона поставить питання про відповідність займаним посадам деяких послів України в інших державах, зокрема в Німеччині, КНР і Кореї", - наголосили у Народній самообороні.

"Поява чергових документів, "злитих" у пресу міністерством закордонних справ, вчергове доводить упереджене ставлення до міністра внутрішніх справ Юрія Луценка", - зазначається у заяві.

"Не маючи жодних офіційних доказів того, що Луценко якимось чином порушив закон, перебуваючи в аеропорту Франкфурта-на-Майні, секретаріат президента та Партія регіонів разом із кишеньковим МЗС взялися за формування теки компромату на українського політика", - наголосили у Народній самообороні.

"Мабуть, вони розраховують, що добірка бездоказових записок допоможе їм створити у парламенті та країні в цілому імідж Луценка як злісного правопорушника", - йдеться у заяві.

"Це ж можна сказати і про переписку послів України у Кореї та Китаї з міністерством закордонних справ", - заявила прес-служба.
У Народній самообороні вважають, що "у викладених фактах простежується бажання будь-якою ціною, шляхом підтасовки фактів добитися відмови Луценка від приватного візиту до КНР".

"Все це робилося у розрахунку на те, аби по поверненню в Україну у Луценка був імідж людини, яку не бажають бачити як офіційну особу в інших державах", - сказано у заяві.

"Вельми сумнівним у даному контексті виглядає те, щоб китайська сторона висловлювала будь-які рекомендації стосовно приватного візиту до цієї країни будь-якої особи, у даному випадку Луценка", - зазначають у прес-службі.

"Факти свідчать про те, що МЗС перетворилося на структуру для зведення політичних рахунків з людьми, які не хочуть миритися із всевладдям і вседозволеністю секретаріату президента", - вважають у Народній самообороні.

У заяві наголошується, що "інформація від посольств КНР та Кореї лише підтверджує, що проти Луценка силами МЗС ведеться цілеспрямована кампанія з дискредитації його як міністра і політика".

Як відомо, після інциденту у Франкфурті-на-Майні Луценко заявив, що повертався з Кореї до України не через Німеччину, а через Китай, а звідти попрямував до Москви.

Прес-секретар міністра Інна Кисіль повідомила "Українській правді", що 10-11 травня, на зворотному шляху із Сеулу, Луценко перебував у Пекіні з приватним візитом.

У розпорядженні "Української правди" опинився лист, надісланий послу України в Кореї Олександру Бєлашову від українського посла у Китаї Сергія Камишева в якому йдеться про настійливу рекомендацію від керівництва КНР "попередити пана міністра, що він під час перебування у Китаї має дотримуватися китайських законів та поводитися належним чином".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...