Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко хоче поговорити з новим президентом про місію жінок

Вівторок, 19 травня 2009, 20:04

Президент Віктор Ющенко привітав Далю Грібаускайте з обранням на посаду президента Литви.

"Прийміть мої щирі вітання з нагоди обрання вас на посаду президента Литви. В Україні сприймають вашу перемогу як визнання вагомих особистих зусиль, спрямованих на забезпечення розвитку та європейського утвердження Литовської держави", - йдеться у вітанні Ющенка.

"Глибоко переконаний, що ваш багатий досвід державного діяча і дружнє ставлення до нашої країни сприятимуть розбудові та зміцненню стратегічного партнерства між Україною та Литовською Республікою", - зазначив президент, повідомляє прес-служба голови держави.

"Користуючись нагодою, бажаю вам наснаги та успіхів у вашій відповідальній державній діяльності на благо демократичної та процвітаючої Литви", - наголосив він.

Також вітання Грібаускайте надіслала прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

"Результат, отриманий вами на виборах глави держави, – феноменальний! Ви переконливо показали, що жінка-політик, яка є справжнім патріотом своєї країни, справжнім професіоналом, може бути незаперечним лідером нації, державним діячем, з яким народ пов’язує надії на процвітання своєї країни", - йдеться у привітанні.

Тимошенко висловила сподівання, що вже незабаром відбудеться двостороння зустріч прем’єр-міністра з новообораним президентом Литви.

"Сподіваюсь, що у нас буде час та нагода, щоб обговорити як перспективи відносин України та Литви, так і місію жінок у світовій політиці. Бажаю вам та литовському народу успіхів, щастя, натхнення та процвітання!", - наголосила прем’єр.

Як відомо, раніше Грібаускайте перемогла на президентських виборах у Литві, які відбулися минулої неділі, набравши 68% голосів виборців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування