Литвин: Віра Іванівна - системна жінка

Вівторок, 19 травня 2009, 22:02

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин сподівається, що новопризначений керівник секретаріату президента Віра Ульянченко буде керуватися на своїй посаді не політичною доцільністю, а законом.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

"Буде як буде, від цього ситуація не поліпшиться і не погіршиться. Далі гірше нікуди. Я хочу сподіватися і вірити, що, врешті-решт, почне діяти не політична доцільність, а буде працювати закон і Конституція", - зазначив спікер.

"Слід очікувати боротьбу тих людей, які входили у найближчу команду президента, з президентом. Я думаю, що цього йому потрібно остерігатися, бо нас чекають гучні скандали", - сказав він.

"Дай боже, щоб ця заміна (керівника секретаріату) призвела до того, щоб більш ритмічно, відповідально, працював глава держави", - наголосив Литвин.

Він вважає, що "Віра Іванівна - системна жінка, системний політик, і цілком очевидно, що вона зуміє розмежувати політичне і службове".

Водночас спікер вважає, що ситуація, яка склалася навколо зміни керівництва секретаріату президента – "це зразок, що політичну метушню навколо влади ми видаємо за найголовніше, що потрібно людям".

"У цивілізованому суспільстві люди не помітили би цієї метушні. Ну помінявся керівник секретаріату. Якби мінявся керівник апарату парламенту або у Кабміні, чи здійнялося б стільки галасу?", - запитав спікер.

Як відомо, у вівторок Ющенко підписав указ про звільнення Віктора Балоги с посади голови секретаріату президента.

Балога аргументував своє рішення про відставку незгодою з рішенням Ющенка знову балотуватися на посаду президента.

Іншим указом президент призначив Ульянченко головою секретаріату президента. Також з суботи вона є головою ради партії Народний союз наша Україна. Також вона є губернатором Київщини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування