Литвин хоче, щоб Тимошенко відзвітувала

Вівторок, 19 травня 2009, 22:37

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин закликає уряд на наступному пленарному тижні відзвітувати у парламенті про виконання держбюджету в минулому і поточному роках.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

Спікер нагадав, що Верховна Рада має розглянути основні напрямки бюджетної політики на наступний рік до 1 червня.

"На наступний пленарний тиждень, коли будемо розглядати це питання, уряд повинен прозвітувати про виконання бюджету в 2008 році, а також про стан справ з виконанням бюджету у цьому році, і тоді ми побачимо реальну картину", - зазначив Литвин.

Також спікер виступає проти секвестру бюджету.

"Чому у нас йде такий крик, що треба вносити зміни до бюджету? Це вимога здійснити секвестр бюджету. А з чим пов’язана вимога? Не тому, щоб жити за доходами, а для того, щоб перемогти один одного у політичних змаганнях", - зазначив спікер.

"Цілком очевидно, що якщо здійснювати секвестр бюджету, то це, насамперед, торкнеться соціальних програм, які і так є бідненькими у нас. Але про це кричать, і думають, що зменшать шанси свого конкурента на президентських виборах", - сказав він.

"Я пропоную президенту, фракціям - якщо у вас є бачення, то подайте проект змін до державного бюджету. Але ви чітко скажіть, за рахунок чого ми будемо приймати це рішення", - заявив Литвин

Водночас він наголосив, що підтримує внесення змін до держбюджету "у частині збільшення пенсійних і соціальних виплат".

"Але для того, щоб збільшити, ми маємо прийняти рішення, яким поповнити державну казну", - зазначив спікер.

"Ряд рішень, які пропонувалися урядом, не були підтримані. Одні з політичних міркувань, а інші з тих міркувань, що ми не можемо посилювати податковий тиск, а потім віддавати людям ці гроші у вигляді соціальних виплат, бо це нічого не дасть", - переконаний Литвин.

Він вважає, що "потрібен нормальний, серйозний зважений діалог, починаючи з президента, Кабміну, місцевих органів влади, для того, щоб ми побачили, за рахунок чого можна поповнити дохідну частину бюджету".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...