Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин уже написав постанову про ющенківську дату виборів

Вівторок, 19 травня 2009, 23:04

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин підготував розширений проект постанови парламенту про призначення президентських виборів на 17 січня 2010 року.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

"Я підготував проект постанови Верховної Ради, але в розширеному варіанті. Перший пункт – це призначити вибори президента на 17 січня 2010 року. Кому це не подобається повинні зрозуміти, що треба терпіти", - повідомив спікер.

"Друге – доручити відповідними комітетам внести зміни до закону про вибори президента України. Бо він потребує серйозної модифікації", - вважає він.

"Нарешті передбачити у постанові доручення комітету, щоб у нас вибори президента відбувалися не протягом 120 днів, як це передбачає нині діючий закон, а 90 днів", - сказав спікер.

Литвин переконаний, що "треба зробити максимум можливого, щоб якомога менше колотило країну".

"Ми вивчили це питання і я волів би його зменшити, до 60 днів, але в технологічному порядку від оголошення до збору підписів є ціла процедура, яку можна витримати за 90 днів", - сказав він.

Спікер заявив, що дату наступних президентських виборів Верховна Рада має прийняти на наступному пленарному тижні. "Нічого відтягувати", - сказав він.

Литвин також наголосив на необхідності дати доручення Кабміну та ЦВК завершити роботу над реєстром виборців.

Як відомо, раніше заступник глави секретаріату президента Ігор Попов заявив, що призначення парламентом будь-якої дати президентських виборів, крім 17 січня 2010 року буде оскаржено в Конституційному суді, а виключенням можуть бути одночасні дострокові вибори президента і Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування