Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога буде опонентом Ющенка і піде на вибори?

Середа, 20 травня 2009, 09:51

Після відставки з посади глави секретаріату президента Віктор Балога сконцентрується на партійному будівництві.

Глава партії "Єдиний центр" Ігор Кріль припустив, що на найближчому з'їзді колишній глава секретаріату президента очолить партію, пише "Комерсант-Україна".

На думку політолога Вадима Карасьова, "Єдиний центр" – єдиний, хто виграв у цьому конфлікті, тому що отримав реального лідера".

Він упевнений, що на найближчих президентських виборах ЄЦ висуне кандидатуру Балоги, щоб краще підготуватися до ймовірної дострокової парламентської кампанії.

"Критика президента не буде основною ідеєю майбутньої кампанії, це неефективно. А від кампаній інших кандидатів вона буде відрізнятися тим, що буде заснована не на харизмі, а на характері. Як варіант, Балога може виявитися саме тією "сильною рукою", за якою тужить Україна", - вважає Карасьов, який раніше консультував Балогу.

Утім, інші експерти не поділяють його оптимізму щодо електоральних перспектив ЄЦ і особисто Балоги.

"У Балоги високий показник негативного сприйняття населенням", - каже директор політико-правових програм Центру ім. Разумкова Юрій Якименко.

"Перспектива у ЄЦ залишається. Але має минути час, можливо, навіть ще один політичний цикл, тобто п'ять років, щоб зник цей негатив", - додав він.

Експерти сходяться у думці, що після різких звинувачень Балоги на адресу президента Віктора Ющенка, ці два політики стануть опонентами, принаймні, на якийсь час.

"Якщо після таких заяв буде можливий якийсь компроміс... Це вже до психоаналітика треба буде звертатися", - вважає Якименко.

"Хоча не можна виключати, що в майбутньому їхня співпраця відновиться. Іноді для того, щоб об'єднатися, потрібно розмежуватися. Але це буде інше об'єднання – не на правах начальника і підлеглого, а на правах рівнозначних партнерів", - зазначає Карасьов.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...