Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Регіонах допускають "співпрацю" з ЄЦ

Середа, 20 травня 2009, 11:00

Депутат Партії регіонів Борис Колесніков не виключає можливості співпраці своєї політичної сили з партією "Єдиний центр", яку курує Віктор Балога.

"Наша партія відкрита до співпраці, ми приймаємо у свої лави багатьох політиків і, якщо ЄЦ розділяє принципи "регіоналів", їхню ідеологію, це може привести до співпраці на першому етапі", - сказав Колесніков газет "Дело".

Однак, за його словами, переговорів між двома політсилами поки не велося.

Звільнення Балоги з секретаріату президента для Колеснікова у цілому не було чимось надто надзвичайним.

"Я вважаю, що Балога – самостійна людина, йому під силу реалізувати свій політичний проект, а його партія "ЄЦ" у цілому показала себе непогано", - зазначив він.

Депутати від БЮТ після звільнення Балоги з посади глави секретаріату президента прогнозували, що "ЄЦ" об'єднається з Партією регіонів напередодні дострокових парламентських виборів, тому що не має шансів сам пройти у Верховну Раду.

"Балога розуміє, що "ЄЦ" самостійно не пройде в парламент, тому потрібно знайти спільну мову з більшим гравцем, яким на сьогодні є Партія регіонів", - зазначив депутат БЮТ Сергій Міщенко.

На думку "бютівців", Балога може бути вигідний "регіоналам" як ефективний борець проти прем'єра Юлії Тимошенко і "антикризовий" менеджер.

Однак "регіонал" Ярослав Сухий не сприйняв версію Міщенка серйозно: "Балога не потребує, щоб його хтось пригрів. Він сам кого хочеш "нагріє", - віджартувався депутат.

У свою чергу заступник глави фракції Партії регіонів Олександр Єфремов зазначив, що його політична сила і "ЄЦ" несумісні в силу різних ідеологічних переконань.

"У нас зовсім різні ідеології, несумісні підходи, і навряд чи щось може бути спільним", - сказав він.

Член "Єдиного центру" Віктор Тополов зазначив, що всі подальші політичні плани його партії в цілому і Балоги зокрема залежать від рішення президії та з'їзду.

"Президію ми можемо зібрати в будь-яку хвилину, там і обговоримо сформовану ситуацію і нашу подальшу стратегію", - підсумував Тополов.

Джерело газети в керівництві ЄЦ підтвердило, що відставка Балоги, насамперед, пов'язана "з тим, що (президент Віктор) Ющенко перестав дослухатися до ідей Віктора Івановича (Балоги)", зокрема щодо одночасного проведення дострокових парламентських і президентських виборів.

Між тим,деякі політологи не виключають, що Балога може висунутися на виборах президента. Цей політик має великий вплив на Закарпатті і він може згодом зняти свою кандидатуру на користь того ж лідера ПР Віктора Януковича, вважають експерти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування