Єхануров назвав звинувачення "наїздом" і все звалив на вибори

Середа, 20 травня 2009, 12:49

Міністр оборони Юрій Єхануров наполягає, щоб матеріали про всі порушення в господарській діяльності Міністерства оборони, виявлені Головним контрольно-ревізійним управлінням, були передані до Генпрокуратури.

Про це він заявив в середу на засіданні Кабінету міністрів, передає УНІАН.

Єхануров вважає, що оприлюднення прем`єром Юлією Тимошенко результатів перевірки КРУ і акцентування на них особливої уваги пов`язане з наближенням виборчої кампанії з виборів президента.

Він наголосив, що тема порушень в госпдіяльності Міністерства оборони стала порушуватися з певною періодичністю.

При цьому, за словами міністра, у деяких випадках дійсно є підстави для проведення ретельнішої перевірки і розслідування виявлених фактів, а в деяких випадках звинувачення є безпідставними.

"Ну, одну і ту саму пустушку тягнути… Ну я розумію, що треба зібрати якусь кількість матеріалу – його й подали. Таким чином, у багатьох співробітників є бажання так оцінити, знаєте, що це наїзд", - сказав він.

"Юліє Володимирівно, ви сказали, що потрібно бути коректними – я говорю коректно. Спасибі за перевірку, вона дасть нам можливість виявити багато недоліків, які у нас є. Ми це зробимо. Прохання передати все до прокуратури з тим, щоб потім ті, хто перевіряв, - адже поле життя довге, - так щоб хоча б в очі подивитися тим людям, коли вони підуть з урядових структур, і коли ми зустрічатимемося як звичайні громадяни, десь на вулиці", - звернувся він до Тимошенко.

"Таким чином, вина Міністерства оборони полягає у тому, що це передвиборчий період, шановні друзі, і нікуди від цього не подітися. І команда, яка дана щодо накату, вона йде… Я ніколи своїх попередників не обливав брудом – я намагався мовчати", - сказав Єхануров.

Як повідомлялося, в середу на засіданні уряду були оприлюднені результати перевірки ГоловКРУ господарської діяльності Міністерства оборони.

Зокрема, було заявлено про виявлення масштабних порушень у земельній сфері, про корупцію в Міністерстві оборони під час організації харчування солдатів і закупівлі палива для військової техніки.

Після цього Тимошенко попросила Верховну Раду і МВС створити спеціальну слідчу групу за фактами корупції в Міноборони, а також запропонувала президенту відправити Єханурова у відставку.

З цього приводу між Тимошенко і Єхануровим відбулася публічна перепалка.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News