СБУ просить не політизувати розшук Дурдинця поза Україною

Середа, 20 травня 2009, 15:23

Служба безпеки України просить громадськість не політизувати питання оголошення в міжнародний розшук заступника голови служби Тиберія Дурдинця, відзначаючи, що СБУ усіляко сприяє розслідуванню кримінальної справи у відношенні нього.

Про це повідомила керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.

"Усі необхідні процесуальні дії, у тому числі й вилучення документів, обшуки здійснені", - запевнила вона.

Керівник прес-центру підкреслила, що всі посадові особи, яких просив опитати слідчий Генпрокуратури в рамках відповідної кримінальної справи, опитані, у тому числі й голова СБУ Валентин Наливайченко.

Остапенко також зазначила, що СБУ, "як і раніше, усіляко сприяє слідчим прокуратури в цьому розслідуванні".

Як відомо, Генпрокуратура розслідує кримінальну справу у відношенні Дурдинця за ухиляння від виконання рішення суду про відсторонення його від посади заступника голови СБУ.

Печерський райсуд Києва видав санкцію на затримання Дурдинця і доставку його під вартою до суду для розгляду питання про обрання запобіжного заходу.

19 травня бюро Інтерполу в Україні за дорученням Генпрокуратури оголосило Дурдинця в міжнародний розшук.

За словами старшого помічника заступника генпрокурора Ігоря Проценка, Дурдинець, швидше за все, перебуває за межами України.

"До сьогодні його місцезнаходження невідоме. Генеральна прокуратура розшукує його, ми викликаємо його на допит через керівництво, через родичів, але він досі не з'явився. З чого ми робимо висновок, що в країні його, швидше за все, немає", - сказав Проценко газеті "Комерсант-Україна".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування