Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО НЕ ВІДДАСТЬ ЄХАНУРОВА, а Тимошенко "розхитує ситуацію"

Середа, 20 травня 2009, 18:14

Президент Віктор Ющенко вважає безпідставними вимоги прем'єра Юлії Тимошенко щодо звільнення міністра оборони Юрія Єханурова.

Про це він заявив у Стамбулі журналістам, повідомляє прес-служба президента.

На переконання президента, звинувачення міністра у корупційних діяннях, на підставі яких висунуто вимогу про звільнення, "є спробою замаскувати справжні наміри дестабілізувати політичну ситуацію".

Ющенко заперечив, що в діях міністра чи міністерства є ті ознаки, про які говорить Тимошенко.

"Я не бачу в діях міністра і самого міністерства тих обставин, які б сьогодні викликали відставку міністра. Більше того, я хочу сказати, що за останні 3 роки міністерство вийшло на ритмічну роботу при тому фінансуванні, про яке ніхто не хоче говорити, у тому числі прем'єр-міністр", - сказав президент.

У цілому Ющенко оцінив "жест прем'єра як політичний хід".

"Це політичний піар, політичний крок з метою розхитати ситуацію і по суті позбавити керованості систему влади", - сказав президент, нагадавши, що в уряді тривалий час вакантні посади першого віце-прем'єра, міністрів закордонних справ і фінансів.

Ющенко також сказав, що за нинішньої ситуації в парламенті буде важко дійти згоди щодо нової кандидатури міністра оборони.

"Я не раджу ні прем'єр-міністру, ні парламенту демонструвати такі кроки. Бо це приведе до протистояння", - зазначив Ющенко.

Як відомо, прем’єр Юлія Тимошенко заявила, що має намір просити Ющенка про звільнення Єханурова з посади міністра оборони.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування