Ющенко: рішення УЄФА – справедливе і його треба виконувати

Середа, 20 травня 2009, 18:23

Президент Віктор Ющенко вважає справедливим рішення виконавчого комітету УЄФА, яким визначено 4 українських міста, що прийматимуть матчі Євро-2012.

Про це він сказав журналістам у Стамбулі, повідомляє прес-служба президента.

На думку президента, рішення УЄФА "є чіткою дорожньою картою для України і має бути виконано".

За його словами, реалізації цього рішення була присвячена його зустріч з президентом УЄФА Мішелем Платіні.

"Рішення об'єктивне, справедливе, принципи, які прийняті в ньому, заслуговують на повагу", - сказав президент.

За його оцінкою, головною проблемою для тих, хто відповідає за проведення чемпіонату в уряді, є досягнення стандартів, необхідних для проведення змагання.

"Кожна сторона, яка відповідає за підготовку, повинна ясно зрозуміти - якщо місто не готове прийняти 4-5 тисяч вболівальників, то важко говорити про якусь підготовку", - зазначив Ющенко.

Він вказав на відносно слабкий рівень фінансування та забезпечення необхідних робіт у цілому, "тому українська сторона повинна змінити своє ставлення до цього проекту, особливо в обласних центрах, які прийматимуть матчі".

"У мене немає сумніву, що ті три міста, окрім Києва, які мають до листопада провести підготовчу роботу, мають шанс отримати повноцінне рішення УЄФА щодо міст, які прийматимуть ці змагання", - сказав Ющенко.

Президент зауважив, що поставив перед урядом, українською Федерацією футболу завдання виконати рекомендації УЄФА, зважаючи на велике репутаційне значення самого заходу для країни.

Ющенко окремо наголосив на тому, що протягом 3-4 тижнів необхідно підготувати всю документацію щодо державних та корпоративних гарантій на проведення робіт за проектами Євро-2012.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...