Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО ЗАБОРОНИЛА ПУБЛІКУВАТИ ПАДІННЯ ВВП?

Середа, 20 травня 2009, 19:54

Держкомстат оприлюднить перші дані про динаміку валового внутрішнього продукту (ВВП) у 2009 році наприкінці червня - на 90 день від звітного періоду, яким є перший квартал.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у комітеті.

На початку квітня заступник глави Держкомстату Наталія Власенко заявила журналістам, що офіційне оприлюднення даних ВВП за перший квартал буде на початку травня - близько 13-15 числа.

Тоді ж міністр економіки Богдан Данилишин повідомив, що показник ВВП за підсумками першого кварталу 2009 року стане відомий 15-20 травня.

Однак у це середу Данилишин зазначив, що не може обнародувати динаміку ВВП, тому що Держкомстат не надав відповідних даних. Від подальших коментарів він відмовився.

Не став коментувати причину переносу анонсованого терміну публікації даних по ВВП і глава Держкомстату Олександр Осауленко. Він лише зазначив, що Держкомстат підпорядковується уряду, але не став вдаватися в подробиці.

Як відомо, у лютому цього року уряд відмовився від оперативного розрахунку динаміки ВВП за підсумками місяця, зберігши щоквартальну статистику цього показника. Секретаріат президента розкритикував таке рішення Кабінету міністрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування