Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Єханурова просять Тимошенко стримуватися

Середа, 20 травня 2009, 20:36

Міністерство оборони закликає керівництво уряду бути стриманими і виваженими в публічних заявах та відмовитися від практики використання неперевірених і сумнівних даних задля вирішення будь-яких політичних завдань.

Про це йдеться у заяві, поширеній прес-службою міністерства.

"Вважаємо доречним зауважити, що закону про боротьбу з корупцією визначає, що боротьбу з корупцією ведуть: міністерство внутрішніх справ, податкова міліція, СБУ, органи прокуратури та Військової служби правопорядку у Збройних Силах", - зазначили у міністерстві.

Прес-служба наголошує, що "у разі виявлення корупційного діяння вони складають відповідний протокол, який у триденний термін передається до районного або міського суду за місцезнаходженням органу, який склав відповідний протокол".

"І лише за рішенням суду та чи інша посадова особа може бути кваліфікована як корупціонер, по відношенню до якої можуть бути застосовані правові та організаційні санкції", - наголошується в заяві.

Міністерство оборони вважає, що "звіт КРУ є необ’єктивним і упередженим".

"Виявлені окремі недоліки "підганялися" під заздалегідь підготовлені висновки. Фактично, мова йде про службовий підлог, здійснений в інтересах однієї політичної сили і спрямований на втягування міноборони в політичний конфлікт", - йдеться у заяві.

"Таким чином, звинувачення в корупції на адресу Міністерства оборони мають бути розцінені як прояв правового невігластва. Закиди прозвучали на підставі документа, складеного органом, який не має на це відповідних повноважень і без жодного судового рішення", - підкреслили у міністерстві.

"Відтак, звинувачення прем’єр-міністра є суто політичними. Їхня мета – відволікти увагу від реальних проблем армії, пов’язаних з катастрофічним недофінансуванням Збройних Сил і неспроможністю та небажанням керівництва уряду забезпечити належний рівень підтримки української армії", - заявила прес-служба.

"Міністерство оборони вважає неприпустимими політичні маніпуляції довкола Збройних Сил та спроби дискредитувати армію в політичних цілях", - йдеться у заяві.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: