Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" хочуть, щоб проблемні банки теж віддавали гроші

Середа, 20 травня 2009, 21:39

Депутат від Партії регіонів Микола Азаров вніс у парламент постанову, яка скасовує мораторій на видачу депозитів у банках, до яких уведена тимчасова адміністрація.

Азаров вважає, що дана норма "суперечить Конституції і Цивільному кодексу в частині права людини на володіння і користування своїм майном, у тому числі - і банківськими вкладами".

"Завдяки нашим наполегливим вимогам Національний банк, нарешті, прислухався до здорового глузду, і своєю постановою скасував заборону на дострокове розірвання договорів по депозитних внесках. Однак цього недостатньо. Дуже важливо взяти цю справу на контроль", - сказав депутат, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Партія регіонів вимагає також скасування мораторію на видачу депозитів у банках, у яких уведена тимчасова адміністрація. Необхідно, щоб було негайно вирішене питання забезпечення цих банків коштами. Особливо це стосується банків "Київ", "Родовід–Банк", "Надра", "Банк регіонального розвитку", "Укрпромбанк", - заявив Азаров.

Вона вважає, що "мораторій – це радикальна міра, і її можна використовувати в самих крайніх випадках і на короткостроковий період". "Адже очевидно, що це не рішення проблеми, а її "заморожування" на якийсь час", - зазначив він.

"Уведення заборони на видачу внесків населення підірвало довіру до банківської системи України. І тепер дуже важливо його відновити", - вважає депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування