Коаліція знову розсварилася через кадрові питання?

Четвер, 21 травня 2009, 11:37

Четвер у Верховній Раді мав стати днем відставок і призначень в уряді Юлії Тимошенко, однак коаліція знову розсварилася по кадрових питаннях.

Як пише газета "Сегодня", цього разу "каламутить воду" протимошенківська частина "Нашої України": вона намагалася організувати відставку віце-прем'єра Івана Васюника, якого звинувачували в провалі підготовки до Євро-2012 - але цей крок заблокував БЮТ.

За словами джерела в оточенні Тимошенко, відставки Васюника нібито вимагав дніпропетровський олігарх Ігор Коломойський.

"Це саме його ініціатива, а не Юлі (Тимошенко). У нього зуб на Васюника через те, що Дніпропетровськ виключений зі списку міст, які прийматимуть Євро-2012. Тому про його відсторонення питання підняли депутати "НУ-НС" із групи Коломойського (Ігор Палиця, Олександр Третьяков та інші)", - стверджує джерело.

Однак у середу, як повідомив один з депутатів БЮТ, це питання було відхилене профільним комітетом за діяльної участі бютівцев. Слідом за цим з'явилася заява Третьякова на адресу Тимошенко про те, що вона не хоче йти на діалог і тим самим ставить існування коаліції під сумнів.

Як сказали джерела в оточенні прем'єра, не задовольнить вона ще одну вимогу Коломойського – відправити у відставку міністра транспорту й зв'язку Йосипа Вінського, з яким у співвласника "Приватбанку" був конфлікт довкола Іллічівського порту.

Колишній голова агентства з проведення Євро-2012 Євген Червоненко вважає, що відставка Васюника, якщо вона відбудеться, буде заслуженою. "Повірте, я на місце Васюника не претендую", - заявляє він при цьому.

Найбільш реальний кандидат на посаду міністра фінансів – Ігор Уманський, котрий зараз виконує обов'язки голови головного фінансового відомства. Його вважають людиною, близькою до колишнього першого віце-прем'єра Миколи Азарова.

На зовнішньополітичне відомство сунуть Володимира Хандогія, в.о. міністра закордонних справ. "Він і нас влаштовує, і президента", - повідомило джерело в оточенні Тимошенко.

Незрозуміла доля нинішнього міністра юстиції Миколи Оніщука. "Не вирішили, хто його замінить", - каже джерело в оточенні Тимошенко.

"За Андрія Портнова не голосуватиме та частина фракції БЮТ, яку контролюють "силовики" Турчинов – Кожем’якін і голова Верховного Суду Василь Онопенко. З ними в Портнова відносини погані. Але Оніщука можуть відправити у відставку, навіть якщо заміну й не знайдуть. В.о. просто стане нинішній перший заступник Оніщука Євген Корнейчук (зять Онопенка). Він і Онопенко, і "силовиків", ясна річ, повністю влаштовує", - зазначає джерело в оточенні прем'єра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News