Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко очолила раду з питань капіталізації банків

Четвер, 21 травня 2009, 13:59

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко очолила експертно-аналітичну раду з питань участі держави в капіталізації банків, замінивши на посаді керівника цієї ради першого віце-прем'єра Олександра Турчинова.

Відповідне рішення закріплене постановою уряду від 20 травня, текст якого розміщений на веб-сайті Кабінету міністрів.

"Головою експертно-аналітичної ради... є прем'єр-міністр України, а заступником голови зазначеної ради - перший віце-прем'єр-міністр", - вказується в документі.

Експертно-аналітична рада з питань участі держави в капіталізації банків розглядає відповідні пропозиції Національного банку України і робить висновок про доцільність бюджетної підтримки кредитно-фінансових установ.

Як повідомлялося, Тимошенко 17 квітня заявила про затвердження урядом семи банків, у рекапіталізації яких він має намір брати участь.

За її словами, частка держави після рекапіталізації складе в Родовід Банку, Укрпромбанку й банку "Київ" - 99%, банку "Надра" - 91,8%, Імексбанку й Укргазбанку - 75%+1 акція. Тоді ж Тимошенко уточнила, що щодо банку "Фінанси і Кредит" "іде дискусія" у питанні розміру капіталізації й частки держави.

Між тим Імексбанк 19 травня заявив, що його акціонери в ході капіталізації за рахунок бюджетних коштів готові передати державі лише близько 39% акцій.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування