Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єханурову цікаво, куди поділи ковбасу

Четвер, 21 травня 2009, 19:06

Міністр оборони Юрій Єхануров запросив громадськість взяти участь у перевірках якості харчування військовослужбовців.

Про це він сказав у четвер журналістам, повідомляє УНІАН.

"Я збирав цих харчовиків і запитав у них: куди ви подівали цю ковбасу по 68 гривень? А мені керівник одного з підприємств каже: чому ви гадаєте, що ми цю ковбасу повинні були постачати саме Міноборони? У нас мережа кафе, ресторанів, ми багато чого закуповуємо", - сказав Єхануров.

Він наголосив, що міноборони не купує продукти харчування взагалі – відтоді, як перейшли на цю систему в 2007 році. "Запроваджував її мій попередник", - зауважив Єхануров.

У зв’язку з цим він наголосив, що військове відомство у цій сфері має найголовнішу функцію - перевіряти якість харчування.

"Тут є проблеми, але ми за цим слідкуємо. Цьому ми приділяємо дуже велику увагу. А за скільки вони закупили картоплю, чи можливо це проконтролювати? ...Це не наша справа. Наша справа перевірити, яка страва є на столі", - сказав міністр.

Також він повідомив, що офіційно звернувся до громадської ради при міністерстві оборони з проханням визначити представників громадських організацій з тим, щоб вони допомагали військовому відомству в контролі за процесом харчування, щоб до складу цієї комісії були зібрані батьки військовослужбовців, відповідні фахівці.

Єхануров також наголосив, що сьогоднішня система організації харчування в армії є новою справою, яка зустрічає на шляху свого розвитку чимало перепонів.

"Шалена конкуренція. Вони хочуть зайняти чиєсь місце. І ця боротьба буде весь час", - резюмував Єхануров.

Крім того, він заявив, що міністерство оборони закуповує пально-мастильні матеріали безпосередньо у виробників.

Про це міністр сказав після зустрічі з президентом Віктором Ющенком, повідомляє прес-служба міністерства.

Як зазначив Єхануров, торік Міноборони вже звинувачували у тому, що паливо нібито закуповувалося за ціню на 20% вище ринкової.

За словами міністра оборони, під час перевірки органами прокуратури виявилося, що усі звинувачення ґрунтувалися на даних по середній вартості палива в літрах, а міністерством оборони паливо закуповувалося в кілограмах.

"Різниця коефіцієнту між літрами і кілограмами влітку сягає 1,2, а взимку доходить до 1,3. За підписаним з виробником договором, він поставляє нам паливо безпосередньо у гарнізони. Тому у вартість палива, яке ми купуємо, закладається й ціна доставки палива безпосередньо у військові частини", - пояснив Єхануров.

Також, він додав, що торік відбувся перехід на карткову систему, і тепер автомобілі міністерства оборони заправляються на звичайних АЗС, розраховуючись карткою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування