Єхануров скаржиться, що йому закривають рота

Четвер, 21 травня 2009, 20:00

Міністр оборони Юрій Єхануров заявив про відсутність коштів на відправлення українських миротворців у Ліберію.

"Нам необхідно, щоби 22 червня наші миротворці відбули у Ліберію. Але у нас немає коштів їх туди відправити", - сказав міністр після зустрічі з президентом Віктором Ющенком, повідомляє прес-служба міноборони.

"ООН оплачує перебування наших миротворців у Ліберії, але ці кошти йдуть на рахунок загального фонду державного бюджету. І міноборони виділили набагато менше, ніж держава отримує від ООН. В результаті – немає за що провести чергову ротацію наших миротворців у Ліберію", - констатував він.

Єхануров додав, що це питання підіймалося у середу на засіданні уряду.

"Рада національної безпеки і оборони це питання також вирішувала, було дано доручення Кабміну, але мені була дана відповідь: "шукайте кошти", - наголосив міністр.

Він також нагадав ситуацію, коли військовослужбовцям у січні поточного року вперше не виплатили у повному обсязі зарплату, і міністерство оборони гостро відреагувало на таку позицію уряду.

"З того часу у міноборони і почалися проблеми. Ревізія як зайшла до нас наступного дня після наших виступів, з того часу у нас постійно "сидять" комісії. Питання одне – закрити нам рот і знайти причини, через які не вирішуватимуться питання фінансування", - зазначив Єхануров.

Як відомо, у середу прем’єр Юлія Тимошенко заявила, що звернеться до президента Віктора Ющенка з проханням внести подання про звільнення Єханурова. Водночас Ющенко заявив, що не бачить для цього жодних підстав.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування