Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лідер Казахстану шкодує, що домовленості з Україною не виконуються до кінця

П'ятниця, 22 травня 2009, 08:35

Україна може взяти участь у проекті зі створення єдиного центру збагачення ураном, реалізація якого зараз обговорюється на рівні керівництва Росії та Казахстану.

Про це заявила прем’єр-міністр Юлія Тимошенко під час зустрічі з президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим в Астані у п’ятницю, повідомляє прес-служба уряду України.

При цьому Тимошенко повідомила, що Україна активно розвиває напрямок з видобутку урану.

Прем’єр також зазначила, що Україна та Казахстан мають великі можливості для співпраці в галузі виробництва аграрної техніки та в авіабудівництві.

Тимошенко заявила, що Україна та Казахстан загалом мають грандіозні можливості для співпраці, та подякувала Назарбаєву за те, що він протягом багатьох років докладав максимум зусиль для розвитку відносин між обома країнами.

У свою чергу Назарбаєв підкреслив, що особисто для нього відносини України та Казахстану "становлять великий пріоритет".

"Я жалкую, що той великий потенціал, який є у двох країн, не використовується, а досягнуті між Україною та Казахстаном домовленості не виконуються до кінця", - сказав він.

Крім того, під час зустрічі з Тимошенко Назарбаєв привітав прем’єр-міністра України з перемогою українського футбольного клубу "Шахтар" у Кубку УЄФА.

Як відомо, Тимошенко перебуває у столиці Казахстану Астані, де також перебуває з візитом прем’єр Росії Володимир Путін.

Як очікують, одним з питань на порядку денному зустрічі буде фінансовий стан "Нафтогазу України", передає "Бі-Бі-Сі".

Російські джерела кажуть, що Україна запасає на наступну зиму недостатньо газу, що створює передумови для можливих перебоїв у газопостачанні до Європи у 2010-му році.

У свою чергу "Нафтогаз" спростовує заяви про те, що в нього є недостатньо ресурсів для створення запасів газу, призначеного для європейських споживачів.

Путін сподівається отримати під час зустрічі з Тимошенко роз'яснення щодо заяв президента України Віктора Ющенка з газового питання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...