РОСІЯ СУМНІВАЄТЬСЯ В ЗДАТНОСТІ УКРАЇНИ ПЛАТИТИ ЗА ГАЗ - МЕДВЕДЄВ

П'ятниця, 22 травня 2009, 09:59

У Росії є сумніви щодо можливостей Україна розплачуватися за поставлений газ.

Про це заявив президент Росії Дмитро Медведєв на прес-конференції по закінченні самміту РФ - ЄС у Хабаровську в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс".

"У нас є сумніви в платоспроможності України", - сказав він.

"Партнери в цій ситуації допомагають своїм партнерам, і ми готові допомогти українській державі, але хотіли б, щоб значну частину цієї роботи взяв би на себе і Європейський союз, тобто ті країни, які зацікавлені в надійності і безпеці енергоспівпраці", - підкреслив Медведєв.

"Я звертався до наших партнерів з цього приводу і запропонував їм ще раз проаналізувати можливості з постачаннями газу на Україну", - зазначив глава російської держави.

За його словами, на даний час закачуванню в підземне сховище України підлягає досить великий обсяг – близько 19,5 млрд кубометрів, а це коштує понад $4 млрд.

"Якщо в української сторони є гроші, це добре, але в нас є сумніви в платоспроможності цієї країни", - підсумував президент РФ.

Медведєв запропонував партнерам по Євросоюзу допомогти Україні залучити синдикований кредит для забезпечення постачань газу.

"Якщо мова йде про кредити, давайте допоможемо Україні синдикувати відповідні гроші, але цим повинна займатися не одна Росія, врешті-решт, не в нас проблеми з платоспроможністю", - наголосив президент РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування