Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія не зобов'язана звітувати за перебої в постачаннях газу - Медведєв

П'ятниця, 22 травня 2009, 10:11

Росія не може дати європейцям гарантій у тому, що надалі з вини України не буде перебоїв з постачаннями газу.

Про це заявив президент РФ Дмитро Медведєв на прес-конференції в Хабаровську по закінченні самміту Росія – ЄС, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ніяких запевнянь Росія не давала і давати не буде. Заради чого? На нашій стороні жодних проблем немає, у нас усе в порядку і з газом, і з виконанням наших обов'язків. Запевнення нехай дає той, хто зобов'язаний платити за газ", - підкреслив Медведєв.

Він також заявив, що Росія не може приєднатися до енергетичної хартії в нинішній редакції, і не буде використовувати договір до неї.

Медведєв нагадав, що РФ висунула власну ідею щодо енергетичної безпеки і запропонувала підписати відповідні документи.

"Росія не є учасником енергетичної хартії і не збирається брати участь у ній учинній редакції цього документа. Росія також не є учасником договору до енергетичної хартії і не буде ним користуватися, про що були зроблені відповідні міжнародні повідомлення", - підкреслив президент РФ.

"Однак це не значить, що усе, що було зроблено в рамках енергохартії, було шкідливим. Звісно, ні", - додав Медведєв.

На його думку, позитивні моменти хартії необхідно використовувати для створення нових енергетичних інструментів, у тому числі шляхом підготовки або нової угоди з енергобезпеки, або підготовки нової версії енергетичної хартії, "але в рамках тих процедур, які будуть нами погоджені".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування