Тимошенко Путіну: Україна вміє перемагати

П'ятниця, 22 травня 2009, 15:34

Україна і Росія знайдуть взаємоприйняте рішення в питанні поставок і транзиту російського газу, зокрема, у питанні накачування його в підземні сховища газу.

Таку думку висловила український прем'єр Юлія Тимошенко на початку зустрічі з главою уряду Росії Володимиром Путіным в Астані в п'ятницю.

"Сьогодні буде можливість обговорити співробітництво в системі поставок і транзиту газу. Упевнена, що ми знайдемо взаєморозуміння", - сказала вона.

Тимошенко підкреслила, що вирішення цього питання є важливим для усіх: і для України, і для ЄС, і для Росії.

"Думаю, ми могли б розв'язати це питання", - додала глава українського уряду.

Вона подякувала Путіну за привітання з перемогою донецького "Шахтаря" у Кубку УЄФА. "Україна вміє перемагати, навіть якщо потрібно трохи додаткового часу, як це було в останньому матчі", - відзначила Тимошенко.

На її думку, останнім часом між двома країнами намітилися дуже конструктивні відносини, а засідання міжурядового економічного комітету, що відбулося нещодавно, стало новою сторінкою двостороннього співробітництва.

Український прем'єр додала, що в умовах кризи таке співробітництво отримуєдодаткову важливість, як і зустрічі в рамках СНД.

"Роль Росії для СНД у цей складний час є дуже значимою", - підкреслила Тимошенко, подякувавши Росії за допомогу.

Зі своєї сторони Путін відзначив, що радий новій можливості обговорити з українською колегою питання двосторонньої взаємодії.

"Ми дуже багато часу сьогодні приділили нашій спільної (у рамках СНД) роботі в умовах світової фінансово-економічної кризи. Як Ви тільки що правильно зазначили, - маю на увазі не тільки нас, але й усіх на пострадянському просторі, - амбіції ідуть разом із грішми. Ми якось почали більше слухати один одного, шукати можливості спільної роботи там, де вона є ефективною", - зазначив Путін.

Він додав, що за минулий рік товарообіг Росії й України досяг рекордної цифри - $40 млрд.

"Дуже шкода, звичайно, що в першому кварталі цього року ми маємо досить істотне зниження", - сказав глава уряду РФ.

За його словами, і Росії, і України негативні процеси на світових ринках "дуже сильно торкнулися, особливо України".

"Ми це бачимо, причому багато речей носять чисто об'єктивний характер: якщо закрили ринки для металургійної промисловості, те її немає куди подіти, це зрозуміло. Доводиться скорочувати виробництво і людей звільняти. У цьому зв'язку Україні навіть більше дісталося, напевно, ніж Росії", - сказав прем'єр-міністр.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News