У Ющенка знову дали газові гарантії Європі

П'ятниця, 22 травня 2009, 18:18

Україна гарантує транспортування російського газу в Європу в повному обсязі і без будь-яких сюрпризів.

Про це повідомив уповноважений президента України Богдан Соколовський на прес-конференції в п'ятницю, коментуючи повідомлення ЗМІ про сумнівні здібності Києва транспортувати газ у Європу.

"Хотів би підкреслити, що в наших європейських партнерів немає підстав боятися якихось проблем з української сторони", - сказав Соколовський.

"Питання гарантій транзиту української ГТС російського природного газу і не тільки російського, знаходиться під ретельним контролем глави української держави, і на сьогодні починаються всі необхідні заходи, щоб Україна як завжди виконувала свої зобов'язання як транзитер природного газу", - підкреслив він.

Проблема несвоєчасної оплати газу українською стороною стала однією з основних причин газового конфлікту, через який "Газпром" 1 січня 2009 року припинив поставки газу Україні, а 7 січня на два тижні був припинений і транзит у Європу через українську територію.

Відновити поставки в ЄС вдалося лише після підписання 19 січня контрактів між "Газпромом" і "Нафтогазом", чому передували переговори прем'єрів РФ і України.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування