Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа не проти пустити Росію до української труби

П'ятниця, 22 травня 2009, 18:47

Єврокомісія виступає за участь Росії у модернізації української газотранспортної системи.

Про це заявив президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу на прес-конференції в Хабаровську за підсумками саміту Росія-ЄС, повідомляє прес-служба Кремля.

"Кілька років тому ми уклали угоду з Україною про технічне співробітництво в галузі енергетики. 23 березня в Брюсселі пройшла конференція. Вона не була безпосередньо пов'язана з недавньою газовою кризою між Росією та Україною", - підкреслив він.

"Насправді це було результатом багатьох років роботи, в ході якої наші українські партнери намагалися добитися того, щоб з боку Європейського союзу і з боку міжнародних фінансових установ були зроблені зусилля по модернізації їх газотранспортної мережі. І це абсолютно зрозуміло", - зазначив Баррозу.

"При цьому ми вітали б участь Росії в цьому процесі. Я був присутній на цій конференції в Брюсселі, я сказав, що ми вітали б участь Росії в цих зусиллях. І наскільки я зрозумів, українська влада також відкрита до такої перспективи", - сказав президент Єврокомісії.

Баррозу зазначив, що у Європи "є можливість будувати відносини з Україною, так само як і у Росії є можливість ведення двосторонніх відносин з іншими партнерами".

"Був ряд проблем, як ви знаєте. Вони добре відомі, вони пов'язані з проблемами енергетики. Однак, мені здається, ми повинні докладати всіх зусиль з обох сторін: і з боку Європи, Європейського Союзу та Росії - для того, щоб від цієї ситуації вигравали всі", - сказав він.

"Справа в тому, що дійсно енергетика має об'єднувати нас. Звичайно, Європейському союзу потрібні російські енергоносії, а Росії потрібні хороші клієнти, такі як Європейський Союз", - зазначив президент Єврокомісії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування