Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Нацбанку кажуть, що нікому не забороняли повертати гроші

Субота, 23 травня 2009, 00:07

Заступник голови Нацбанку Анатолій Шаповалов завив, що Нацбанк не видавав нормативного акту, який би забороняв повертати депозити клієнтам банків.

Про це він сказав в ефірі телеканалу Інтер.

"Нормативних актів, які б забороняли або вводили мораторій на повернення депозитів – такого нормативного акту не було. Нацбанк зобов’язував банки, щоб вони суворо виконували свої договори у визначений термін", - зазначив Шаповалов.

"Але є цивільний кодекс, який надає право вкладнику забрати кошти. На сьогодні 23 банки не виконують свої зобов’язання перед клієнтами", - повідомив він.

На його думку, "один із кроків, який міг би розв’язати цю проблему – прискорення рекапіталізації банків за участю держави".

Також Шаповалов заявив, що "останнім часом намітилися ознаки стабільності" національної валюти.

"Уже в травні місяці населення повернуло у банківську систему 2,2 мільярди із тих 94 мільярдів, які були забрані. Якщо взяти готівкову валюту, то в травні населення на 150 мільйонів продало валюти більше, ніж купило", - розповів заступник голови НБУ.

"А з початку року населення купило на 2,5 мільярди доларів більше, ніж продало. Це тільки перші ознаки стабільності. В цілому стабільність може наступити тоді, коли запрацює економіка, коли буде повернута довіра до банків, коли люди повернуть ці 90 мільярдів", - сказав Шаповалов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування