Ющенко не хоче крутити як сучка хвостом

Субота, 23 травня 2009, 02:36

Президент Віктор Ющенко запевняє, що "Наша Україна" перебуває на стадії глибокого реформування.

Про це він заявив в ефірі "Свободи" на Інтері.

"Те, що сьогодні відбувається, я можу назвати словами глибока реформа політичної сили. Я хочу, щоб там були нові обличчя. Я не хочу, щоб там були люди, які дискредитують. Я хочу, щоб ця сила говорила ясно про пріоритети суспільства, щоб була авангардом. Не все буде сприйматися, але це не значить, що ми не праві", - заявив президент.

"Думаю, прийде час і ця нація оцінить, що президент був правий", - додав Ющенко.

Ющенко заявив, що все життя хотів бути дистанційований від політичного життя.

"Очевидно це мене виховала моя професія, якщо говорити про фінанси, про банк. Ви знаєте, що закон про Нацбанк говорить, що банкір має бути аполітичною фігурою. І я довго виходив з цього. Але я потім зрозумів, що в цій країні не буде прогресу, поки ми не запровадимо європейські цінності", - зазначив президент.

При цьому він зауважив, що це не треті цінності, які треба привнести, а те, що було в Україні часів "чорних рад", коли були демократичні вибори.

За його словами, такі цінності може нести тільки "ідейна" політична сила.

"Я батько п’яти дітей і знаю, за що можна померти і заради чого жити. І коли ми говоримо про наше майбутнє, то це можна зробити лише через ідейну політичну силу", - заявив Ющенко.

"В чому проблема "Нашої України"? В тому, що вона ідейна. Ми не можемо, вибачте, як сучка крутити хвостом в питанні, як ми відносимося до Голодомору через те сидять комуністи перед нами чи не сидять. Злочинці повинні бути названі, бо вони вже всі покояться і сподіваюся вже в котлах зі смолою киплять. Все залежить від того, можемо ми на зло сказати, що це зло, чи будемо на рейтинг дивитися", - обурився президент.

Він відзначив, що на Голодоморі "не пропіаришся", але, "якщо ми цих людей не згадаємо, я буду просити, щоб Бог вас не згадав".

Так само Ющенко заявив, що йому буде соромно, якщо він не скаже про НАТО, бо це єдина система, яка може захистити Україну.

За його словами, він готовий говорити про будь-які теми, хоча третина з них "шкідлива для його рейтингу".

"Ми не повинні під когось лягати і я горджусь, що створив "Нашу Україну" як партію ідейну", - заявив він.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News