Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спікер бачить, як Тимошенко та Янукович б'ються за суди

Субота, 23 травня 2009, 08:26

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що між БЮТ та Партією регіонів "відбувається боротьба за контроль над судовою системою".

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Рада".

"Дві великі фракції – Партія регіонів і БЮТ борються за те, хто буде контролювати судову систему, але для того, щоб контролювати судову систему треба мати контроль над Вищою радою юстиції, яка має надзвичайно широкі повноваження", - зазначив спікер.

В той же час він наголосив, що "Верховна Рада має приводити до присяги членів Вищої ради юстиції".

"Троє членів Вищої ради юстиції на свої посади були обрані ще у 2007 році. Відповідно до закону протягом двох місяців Верховна Рада зобов’язана привести їх до присяги. Все це відкладається, тому що рахують розклади, хто з членів Вищої ради юстиції за якою політичною силою стоїть", - сказав спікер.

"Не є коректним посилатися на те, що Верховна Рада протягом двох місяців не привела до присяги цих людей, і не має права їх приводити. Це не проблема членів Вищої ради юстиції", - вважає він.

Литвин закликає депутатів на наступному пленарному тижні прийняти рішення про приведення їх до присяги.

Крім того, спікер прогнозує загострення політичного протистояння у найближчі тижні.

Він вважає, що буде точитися боротьба за знищення конкурентів на президентських виборах. Литвин заявив, що "не допустить розгулу демократії в лапках".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування