Тейлор: Україна почне оговтуватися від кризи вже в цьому році

Субота, 23 травня 2009, 10:54

Посол США в Україні Вільям Тейлор вважає, що Україна почне виходити з економічної кризи вже цього року.

Про це він написав у статті в "Дзеркалі тижня" з нагоди закінчення терміну свого перебування в Україні.

"... Нинішня економічна криза. Вона мине — кризи завжди минають. Економіка України почне оговтуватися вже в цьому році. Проте на керівництво України ще чекають серйозні виклики й нелегкі рішення. За моїми відчуттями, український народ хоче, щоб його лідери об’єдналися і вивели його з кризи", - пише Тейлор.

На його думку, українським лідерам варто працювати в координації з МВФ, Світовим банком, іншими міжнародними донорами.

"Потрібно здійснювати заходи, які реформують пенсійну систему і компанію "Нафтогаз". Потрібно виробити засади для реформи крихкого банківського сектору, яка б зробила рекапіталізацію банків та розв’язання питань проблемних банків прозорими, відповідними світовій практиці", - вважає посол.

Тейлор також переконаний, що Україна може мати сталі продуктивні відносини як із Заходом, так і з Росією.

"Україні потрібні позитивні, плідні відносини з усіма її сусідами на основі взаємоповаги. США відкидають тезу, що Україна повинна "вибирати": або Захід, або Росія", - пише він.

Крім того, Тейлор вкотре заявив, що Україна є важливим партнером для Сполучених Штатів.

"Президент Обама відвідував Україну ще як сенатор і розуміє вагомість цієї країни. За останні 18 років Сполучені Штати вклали час, енергію, фінанси в те, щоб допомогти Україні розвинутися в міцну демократію. Ці відносини і надалі розвиватимуться, адже нова адміністрація спирається на існуючі проекти та партнерства і розглядає нові галузі співпраці, що їх підказують наші спільні інтереси й цінності", - пише він.

Водночас, на думку посла, українці мають об’єднатися задля продовження розбудови здорової економіки і демократії.

"Україна переживає нелегкий час у політичному та економічному аспектах. І складні рішення не можуть чекати до президентських виборів. Україна є справжньою демократією, яка створила стандарт для інших країн регіону. За останні роки вона пройшла через серйозні труднощі, але успішність вільних і чесних виборів, вільної преси показує світові, що Україна є лідером у сенсі відданості демократичним цінностям", - вважає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування