Тимошенко дозволила місцевим чиновникам застосовувати кулаки

Субота, 23 травня 2009, 12:03

В Україні створено Асоціацію сільських та селищних рад.

Асоціація була створена в рамках відкритого засідання уряду, що проходить у суботу в Києві спільно з головами сільських і селищних рад країни, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Рішення прийнято одноголосно, і я хотіла б, щоб ви тепер мали такий твердий кулак, який може, коли потрібно, по столу перед чиновником стукнути, а іноді скористатися цим кулаком і для недбайливих чиновників окремо. Тому я думаю, що все у нас вийде ", - сказала прем'єр Юлія Тимошенко після проведення голосування з даного питання.

Крім того, вона заявила про намір направити звернення до Генеральної прокуратури, щоб скоротити кількість перевірок з боку правоохоронних органів у відомствах сільських та селищних рад.

Також Тимошенко планує ініціювати ухвалення урядом постанови про введення мораторію на перевірки в даних установах.

"Я б хотіла запропонувати певний експеримент, який ми вже втілили в життя з представниками малого та середнього бізнесу в Україні... ухвалення мораторію на всі перевірки, на всі походи і знущання, на всі побори", - сказала вона, зазначивши, що часто в контролюючих органах України вважають, що "в сільських кладовках потрібно шукати бен Ладена".

Тимошенко також сказала, що в рамках наради уряд підготував 19 проектів рішень щодо вдосконалення взаємодії центральних та місцевих органів влади.

"У нас сьогодні відбувається велике зібрання, якого за всі роки незалежності ніколи не було. Тут знаходяться голови обласних рад, районних рад, сільських та селищних рад, керівники профільних комітетів Верховної Ради. Весь уряд в нашому залі та більше десяти тисяч людей, які працюють в селищних радах і тримають у своїх руках благополуччя в селах", - сказала вона, повідомляє УНІАН.

За словами прем’єр-міністра, нарада має статус розширеного засідання уряду, під час якого планується ухвалити перший пакет рішень, зокрема законопроектів, постанов та розпоряджень уряду, щодо вдосконалення взаємодії центральних та місцевих органів влади.

Тимошенко уточнила, що для розгляду на нараді підготовлено 19 проектів рішень, а в рамках форуму працюватимуть спеціальні тематичні секції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування