Гриценко звинувачує Єханурова у бездіяльності, але просить не ображатися

Неділя, 24 травня 2009, 13:08

Депутат від НУ-НС Анатолій Гриценко розкритикував діяльність міністра оборони Юрія Єханурова, через те, що перебуваючи на посаді, він не підписав жодного наказу, яким би за хабар чи насилля над солдатами зняв погони з офіцера і вигнав його з армії.

"Таких наказів сьогодні немає. За 2007 рік я підписав 50 таких наказів. Адже, коли старший офіцер знущається над солдатами, завдає їм фізичних ушкоджень, він не повинен служити в армії. Через таких людей у Збройних Силах падає моральність", - наголосив екс-міністр оборони, повідомляє його прес-служба.

Також народний депутат закликав Єханурова не вдаватися до піару та образ, через звинувачення КРУ у масштабних зловживаннях при закупівлі продуктів харчування та продажу землі.

"В такій ситуації потрібно прямо та відкрито доводити свою правоту перед депутатами Верховної Ради та журналістами", - підкреслив голова комітету Верховної Ради з нацбезпеки та оборони.

Також, коментуючи інформацію про підкуп солдата офіцером з метою зіпсувати їжу і скомпрометувати фірму-постачальника харчів до військової частини, депутат зазначив: "На превеликий жаль, мораль в армії такими вчинками вбивається".

На його переконання, міністра оборони одразу мала б занепокоїти інформація про дії підполковника, який, користуючись складним матеріальним станом солдата, запропонував йому за 300 доларів підлити невідому рідину до казана з їжею.

"Міністр оборони повинен був сам негайно звернутися до військового прокурора. Однак, попри те, що події трапилися ще у березні, до сих пір нічого не відомо про хід цієї справи", - сказав екс-міністр оборони.

Депутат зазначив, що подібних антиморальних офіцерів потрібно одразу ж заарештовувати.

"Проте міністерство оборони й досі не реагує на ці події", - сказав він і порадив Єханурову розмістити в інтернеті номер власного мобільного телефону, куди б солдати змогли додзвонитися з будь-якого приводу, що їх турбуватиме.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування