Віра Іванівна віддасть стару посаду своєму заступнику?

Понеділок, 25 травня 2009, 11:01

Основним кандидатом на посаду губернатора Київської області є нинішній перший заступник губернатора Віктор Вакараш.

Про це "Делу" стало відомо з достовірних джерел у секретаріаті президента.

Вакараш вважається правою рукою Віри Ульянченко, яка минулого тижня очолила секретаріат президента, залишивши посаду глави Київобладміністрації.

"Вірі Іванівні потрібно, щоб саме своя людина закрила всі тили в столичному регіоні", — стверджує співрозмовник видання.

У той же час, минулого тижні Кабмін представив президентові свого кандидата на посаду керівника Київської області. Ним став екс-прем'єр-міністр Валерій Пустовойтенко.

У свою чергу в оточенні колишньої глави секретаріату Віктора Балоги стверджують, що Ульянченко вже почала переговори з Юлією Тимошенко з питання ротації губернаторів.

Нібито Вірі Ульянченко доведеться зробити якийсь обмін і віддати БЮТ іншу область, щоб зберегти за собою Київську.

За інформацією джерел видання, Кабмін, погодившись на кандидатуру Вакараша, може зробити подання президентові про призначення нардепа від "НУ — НС" Геннадія Москаля губернатором Закарпаття.

"Москаль, як відомо, керував Закарпаттям у 2001-2002 роках і давно конфліктує з Віктором Балогою, чиєю вотчиною традиційно вважають саме Закарпатську область.
У такий спосіб і Ульянченко, і Тимошенко зможуть нейтралізувати вплив Балоги в регіоні перед виборами", - говориться в матеріалі.

Тим часом у БЮТ нагадують, що поки Кабмін не відмовився від висування Валерія Пустовойтенка на посаду губернатора столичної області. Це призначення вигідне частині членів БЮТ. Серед них — Богдан Губський, у якого є бізнес-інтереси в столичному регіоні.

Губський не заперечує, що зацікавлений в призначенні Валерія Пустовойтенка.

"Ми вважаємо цю кандидатуру оптимальною і сподіваємося, що саме він очолить область. А якщо ні, ми заблокуємо призначення нового губернатора взагалі", — заявив "Делу" депутат.

У БЮТ також не виключають, що в президента, можливо, не буде можливості призначити губернатора Київщини, якщо Віра Ульянченко не домовиться з прем'єр-міністром щодо погодженої кандидатури.

"Тому може виникнути ситуація, коли Вакараш буде виконувати обов'язки губернатора аж до президентських виборів", — відзначив співрозмовник видання в БЮТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування