Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко про заборону грального бізнесу: "Моє вето подолають наступного дня"

Понеділок, 25 травня 2009, 11:09

Президент Віктор Ющенко запропонував разом із представниками грального бізнесу цього тижня розробити і передати на розгляд Верховної Ради пропозиції до прийнятого парламентом закону про тимчасову заборону грального бізнесу.

Про це Ющенко сказав представникам грального бізнесу, що пікетують Український дім, де в понеділок проходить форум "Влада і бізнес - партнери", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У мене є 4 дні, щоб прийняти рішення...", - сказав Ющенко. На його думку, закон, який ухвалила Верховна Рада, є популістським, "з цього виходила прем'єр, з цього виходила Верховна Рада".

Ющенко зазначив, що він може застосувати до закону право вето, однак це нічого не дасть. "Якщо я його (закон) просто ветую, це вето буде подолано наступного дня", - сказав глава держави. На думку президента, застосовувати мораторій - це неправильно.

Ющенко запропонував пікетувальникам взяти участь у розробці пропозицій до закону.

Як відомо, Кабінет міністрів розпорядженням від 7 травня призупинив дію ліцензій гральних закладів на один місяць.

Приводом для таких заходів стала трагедія в Дніпропетровську, де в ніч на 7 травня на першому поверсі п'ятиповерхового будинку в залі гральних автоматів сталася пожежа. Загинули дев'ять осіб, у тому числі три співробітники закладу. 11 потерпілих госпіталізовані.

Пізніше, 15 травня, парламент ухвалив закон про заборону грального бізнесу й участі в азартних іграх.

Закон набирає чинності з моменту опублікування і діє до прийняття спеціального законодавства, що передбачає право здійснення грального бізнесу в спеціально створених гральних зонах.

З моменту вступу закону в силу припиняється видача ліцензії на здійснення діяльності з організації і проведення азартних ігор в Україні. При цьому, відповідно до закону, ліцензії, видані суб'єктам підприємницької діяльності до дня вступу в силу цього закону, скасовуються.

Закон передбачає за його порушення штраф у розмірі 8 тис. мінімальних зарплат з конфіскацією грального обладнання, а доход від проведення азартної гри підлягає перерахуванню в держбюджет.

Відповідно до документа, до азартних ігор не відносяться організація і проведення лотерей, гра в більярд, кеглі, інші ігри, що не передбачають приз і виграш.

У законі доручається Кабінету міністрів розробити протягом 3 місяців спеціальний закон про гральний бізнес в Україні і спеціальні території, де буде дозволена гральна діяльність.

Закон ще не підписаний президентом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування