Литвин обурився на БЮТ і ПР за політичне рейдерство

Понеділок, 25 травня 2009, 11:28

Створення парламентської слідчої комісії з розслідування обставин продажу телеканалу "Інтер" пов’язане з загостренням політичної боротьби напередодні виборів і це можна розглядати як "політичне рейдерство".

Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин в ефірі програми "Наверху" на телеканалі ТВі.

"Сьогодні ведеться боротьба за медіа ресурс, тому я це розглядаю як політичне рейдерство напередодні політичної боротьби, яка буде загострюватися з президентськими виборами, наближенням до них", - заявив спікер.

Незважаючи на те, що, за словами спікера, комісії мають давати право опозиції контролювати владу, "але добру ідею у нас як завжди, сплюндрували у зародженні".

І сьогодні дві найбільші фракції ПР та БЮТ мають єдині можливість (створювати ТСК). Бо у них є більше 150 депутатів. А цього достатньо, щоби строювати комісії, вони будуть робити все, щоби перетворити цей інструмент на інструмент політичного протистояння, зведення політичних рахунків", - зауважив Литвин.

Литвин також повідомив, що підписав обидві постанови про створення тимчасових слідчих комісії парламенту відносно розслідування обставин інциденту за участі міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

"Я вимушений був підписати дві постанови, оскільки є рішення ВР, а я зобов’язаний виконувати ці рішення, навіть тоді, коли я не погоджуюся ані внутрішньо, морально, ані політично" – пояснив Литвин.

За його словами, ці дві постанови відрізняються частково за формулюваннями, але по суті стосуються одного питання. "І замість того, щоби створити одну комісію, ми продемонстрували, що для нас не істина, а політичний інтерес (є головним)", - підкресли Литвин.

Він припускає, що жодного рішення ці комісії прийняти не зможуть, а доповідатимуть виключно голови комісій.

Щодо ймовірності відставки Луценка спікер заявив: "Все буде залежати від того, чи отримає ВР ту інформацію, про яку говорять. В тому числі й представники ПР й інші депутати, що в них є відео ряд, який свідчить про характер і перебіг інциденту".

"Якщо ВР будуть надані достатньо вагомі матеріали, вона буде вимушена приймати радикальне рішення, і друге – зараз проводиться службове розслідування Кабінету міністрів України, і цілком очевидно, що ВР буде слухати інформацію за результатами цього розслідування", - сказав спікер.

Литвин передбачає, що у політичному плані "це буде напружений, драматичний момент на наступному пленарному тижні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування