Поляки скоро почнуть приймати документи на "малий" рух

Понеділок, 25 травня 2009, 12:48

Генконсульство Польщі у Львові планує розпочати прийом документів на малий прикордонний рух вже 4-5 червня.

Щоправда, досі не оприлюднили списку документів, необхідних для отримання відповідного посвідчення, передає "Німецька хвиля".

Як зазначили в консульстві, ще не надійшли остаточні погодження, але очікують, що прийом документів від учасників малого прикордонного руху запрацює з 4-5 червня.

Щоправда, рух на самому кордоні розпочнеться дещо пізніше, повідомив секретар Львівської міської ради Володимир Кварт.

Водночас, він зауважив, що підготував офіційного листа, де просить генконсульство у Львові повідомити про умови видачі документу учасника малого прикордонного руху з переліком усіх необхідних для цього документів.

"У нас часто буває, що адміністрування дещо може відрізнятися від того, що було прописано великою угодою," - пояснив Квурт.

Як відомо, угодою передбачено, що учасниками малого прикордонного руху можуть стати мешканці, які проживають не менше трьох років у межах 30-кілометрової прикордонної зони. Посвідчення спершу видаватимуть на 2 роки.

До проблем зі зволіканнями додалася ще одна: приміщення нового консульства у Львові, де польська сторона мала видавати документи та візи, досі не відкрито. Відкриття було заплановане на травень, каже Квурт.

Але затримка не через поляків, а через контролюючі органи, які зволікають з оформленням відповідних документів, додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...