ТИМОШЕНКО ВИМАГАЄ ВІД ЮЩЕНКА "ЗДАТИ" ЄХАНУРОВА

Понеділок, 25 травня 2009, 15:46

Прем’єр Юлія Тимошенко направила президенту Віктору Ющенку листа з проханням внести подання про відставку міністра оборони Юрія Єханурова.

У листі, який є в розпорядженні "Української правди", Тимошенко посилається на результати перевірки Міноборони силами Головного Контрольно-ревізійного управління.

"З огляду на викладене Єхануров Юрій Іванович не може залишатися на посаді Міністра оборони України", - пише Тимошенко Ющенку.

"У зв’язку з цим звертаюся до вас з проханням внести до Верховної Ради подання про звільнення Єханурова Ю.І. із займаної посади", - також ідеться у листі.

"Сподіваючись на підтримку, висловлюю надію, що ваші практичні кроки стануть реальним свідченням прагнення президента України до подолання такого ганебного явища як корупція", - зазначає Тимошенко в листі до президента.

Тимошенко звертає увагу на те, що Міноборони проігнорувало розпорядження Кабміну, якими зупинялося прийняття міністерствами рішень про відчуження об'єктів державної власності.

Так, Міноборони без погодження з Кабміном прийняло рішення щодо зміни цільового використання 53 земельних ділянок загальною площею понад 260 гектарів, ринкова вартість яких орієнтовно становить 1.07 мільярда гривень.

"Стосовно 23 земельних ділянок площею 133,9 гектара в погоджувальних листах на адресу органів місцевого самоврядування за підписом Єханурова навіть зазначалося, якій юридичній особі ці земельні ділянки в подальшому відвести. Мали факти відчуження земель оборони з використанням фіктивних документів", - пише Тимошенко в листі до Ющенка.

Прем’єр звертає увагу на порушення в сфері забезпечення військових продуктами харчування

"Створено непрозору корупційну систему залучення до надання послуг з харчування комерційних структур, які не мають належної матеріально-технічної бази, відповідних кадрів і досвіду роботи в системі громадського харчування", - також зазначає вона.

У листі Тимошенко ідеться про зловживання при забезпеченні Міноборони паливом.

"Неефективне використання коштів Міноборони виявлено також при перевірці закупівлі пально-мастильних матеріалів, що через завищення закупівельних цін призвело до втрати більш як 54 мільйонів гривень", - пише Тимошенко в листі до президента.

Як відомо, на останньому засіданні Кабінету міністрів Тимошенко попередила, що вимагатиме відставки Єханурова. Зі свого боку президент назвав вимоги прем'єра безпідставними.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування